Naujienos

Kartu galime sugrąžinti moterims šypsenas!

2018 03 08

„Aš niekur negaliu susirasti darbo. Tik išsižioju ir darbo pokalbis jau būna baigtas. Viršuje turiu vos 8 nuosavus dantis“, – pasakoja 37 metų moteris. „Man gėda bendrauti su žmonėmis. Prie svetimų niekada nevalgau, kalbėdama užsidengiu burną ranka, apie šypseną negali būti nė kalbos. Po trečiojo vaikelio gimimo dantys ėmė tiesiog kristi“, – jai antrina 32 metų trijų vaikų mama. „Mūsų mama niekada nesišypso. Ji – pati geriausia mama pasaulyje, atidavusi mums viską. Mes norime padovanoti jai šypseną. Labai prašome, padėkite“, – pagalbos savo mamai prašo vyriausia iš keturių jos vaikų.

Visos šios istorijos – moterų, kurios kreipėsi į Lietuvos odontologų labdaros ir paramos fondą, prašydamos išpildyti paprastą, bet tolimą svajonę – drąsiai ir plačiai šypsotis. Dažniausiai dantų ir galimybės šypsotis jos netenka dėl patirto smurto, nėštumų ir žindymo, nepilnavertės mitybos, atsiradusios dėl nepritekliaus, įvairių ligų, traumų ir išgyvento streso.

Savo veiklą fondas pradėjo praėjusių metų rugsėjį ir jau yra sulaukęs daugiau kaip 200 pagalbos prašymų.  „Žinojome, kad tokia pagalba labai reikalinga, visgi tikrasis poreikis ir prašančiųjų istorijos pribloškė“, – neslepia fondo direktorė Dalia Sakalauskaitė-Babravičė. Jos teigimu, daugiau kaip 90 procentų prašančiųjų pagalbos yra moterys, o  jų amžiaus vidurkis nesiekia nė keturiasdešimties.

Problemos su dantimis šias moteris stumia į dar didesnį užribį nei jos jau yra atsidūrusios dėl lėšų trūkumo, smurto ar vienišumo auginant vaikus. Dėl šios problemos tampa sunkiau susirasti darbą, reprezentatyvi išvaizda be galo svarbi šiuolaikinėje visuomenėje. Rečiau aptariama, tačiau tokia pat opi problema yra nuolatinis skausmas, negalėjimas sukramtyti maisto, virškinimo problemos ir nuolat lydintis nepilnavertiškumo, gėdos, nepasitikėjimo savimi jausmas.

Galimybė grąžinti šypsenas

Lietuvos odontologų labdaros ir paramos fondo vienijami gydytojai neatlygintinai teikia profesionalią pagalbą fondo atrinktiems žmonėms. „Visi mums talkinantys gydytojai dirba be jokio atlygio, maža to, jie iš savo lėšų dengia ir pagalbai reikalingų medžiagų kaštus. Tokia situacija yra nuostabi, tačiau riboja pagalbą galinčių gauti žmonių skaičių. Sunku tikėtis, kad gydytojai iš savo lėšų padengs kelių šimtų ar tūkstančių pacientų gydymo kainą“, – sako D. Sakalauskaitė-Babravičė.

Į prašymą skirti lėšų ir padengti dalies pacientų gydymo kaštus jautriai ir greitai atsiliepė vienas didžiausių vaistinių tinklų Lietuvoje „Eurovaistinė“ ir lietuviško burnos priežiūros priemonių prekės ženklo „Ecodenta“ gamintojai „BIOK laboratorija“. Jau nuo kovo 8 d., Moters dienos, Lietuvoje startuoja iniciatyva „Sugrąžintos šypsenos“, kurios metu, visose „Eurovaistinėse“ įsigyjant bet kurį „Ecodenta“ produktą, 32 centai nuo prekės bus skirti grąžinti šypsenas Lietuvos moterims.

„Žmonės turi 32 dantis, tiek centų ir nuspręsta skirti nuo kiekvienos prekės. Man šioje iniciatyvoje bene nuostabiausia yra tai, jog tuos 32 centus, po vieną kiekvienam dančiui, vaistinių tinklas ir gamintoja skiria patys. Pirkėjui, įsigyjančiam puikų, lietuvišką produktą, kaina nesikeičia. Bet jis prisideda prie paramos savo pasirinkimu. Man tai yra atsakingo, socialaus ir rūpestingo verslo pavyzdys. Didžiuojuosi, kad fondas turi tokių bendradarbių“, – apie naująjį projektą pasakojo Lietuvos odontologų labdaros ir paramos fondo vadovė.

„Atrodo, taip paprasta – tik šypsena, tačiau kiek daug slypi joje. Dantų netektis yra ne tik estetinė, bet ir labai skaudi socialinė į fondą besikreipiančių moterų problema, prieš kurią negalima užmerkti akių. Savo veikloje kasdien stengiamės būti svarbiu geros savijautos partneriu žmonėms, todėl nedvejodami nusprendėme jungtis į iniciatyvą. Kartu su visų žmonių pagalba, galime padėti sugrąžinti šypsenas toms moterims, mamoms, kurios nusipelnė galimybės gyventi kokybišką gyvenimą su šypsena, o ne slėpdamos ją“, – sako Ingrida Damulienė, tinklo „Eurovaistinė“ valdybos pirmininkė.

„Mums tai labai svarbu, nes esame pažadėję savo vartotojams rūpintis jų grožiu ir sveikata, o tikrai šypsenai reikia abiejų. Bendradarbiaudami su odontologais, sužinojom daug tikrų istorijų apie blogus lietuvių burnos higienos įpročius. Išgirdę fondo pagalbos šauksmą, negalėjome likti abejingi: pirmiausia organizavome aukų akciją įmonės viduje, kuri vėliau išaugo į didelę iniciatyvą visai Lietuvai. Savo kolektyvo jėgomis padėjome dviem mergaitėms, o su partnerių pagalba tikimės pagelbėti šimtams“, – dalijosi Romualda Stragienė „BIOK laboratorijos vadovė.

Visus, norinčius, kad Lietuvoje būtų daugiau besišypsančių moterų, Lietuvos odontologų labdaros ir paramos fondas nuoširdžiai kviečia prisidėti prie iniciatyvos ir įsigyti „Ecodenta“ burnos priežiūros priemonių tinklo „Eurovaistinė“ vaistinėse jau dabar.

Mūsų puslapyje yra naudojami keturi pagrindiniai slapukų tipai.

Naršydami toliau Jūs sutinkate su būtinaisiais slapukais. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu. Privatumo Politika.